Çocuğun hatalı anestezi sonucu öldüğü iddiası... Başhekim görevden alındı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta 3,5 yaşındaki çocuğun, göz ameliyatı için anestezi uygulandığı sırada fenalaşarak sevk edildiği Ankara'ya götürülürken ölmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, hastane başhekimi görevden alındı.

Sağlık Bakanlığı, göz kayması şikayetiyle geçen yılın Eylül ayında Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde ameliyat edilmesine karar verilen Alperen Büber'in, anestezi uygulandığı sırada fenalaşmasının ardından Ankara'ya götürülürken ölmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturmayı tamamlayan müfettişlerin, ölümle sonuçlanan olayla ilgili dosyayı savcılığa intikal ettirmelerinin ardından idari olarak da talepte bulunmaları üzerine, hastanenin dönemin tek anestezi uzmanı olan başhekimi Dr.

İsmet Onuk, görevden alındı.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada görevden alınma kararını doğruladı, idari olarak gerçekleştirilen işlemin yanı sıra gönderilen soruşturma dosyası çerçevesinde savcılığın gerekli yasal işlemleri sürdürdüğünü söyledi.

Onuk'un hangi görevinden alındığını bilmediğini ifade eden Vali Erkmen, şöyle konuştu:

"Rapor Sağlık Bakanlığında olduğundan ayrıntısını bilmiyorum. Müfettişlerin teklifiyle bakanlık tarafından görevinden alınan Onuk, hastanede doktor olarak çalışmasını sürdürecek. Olayda suçlu olup olmadığına ise yargı karar verecek.

Hastane başhekimliğine, vekaleten Başhekim Yardımcısı Mustafa Özkan Gün atandı." Dr. İsmet Onuk da görevinden alındığının ilgililer tarafından kendisine söylendiğini belirterek, "Tebliğ henüz elime ulaşmadı. Ancak olayla ilgili benim dışımda şu an için görevden alınan olmadığını biliyorum" dedi.

KENDİNİ SAVUNMUŞTU

İsmet Onuk, daha önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğa anestezi verildiğinde başka birimde olduğunu belirterek, "Hastanede çok sayıda ameliyathane var. Her hastaya tek tek anestezi vermem mümkün değil, ama tümünü dolaşıyorum" demişti.

Alperen'in babası Kemal Büber, çocuğunun ölümüyle ilgili olarak, hastanedeki sorumlular hakkında 29 Eylül 2006'da savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber